FRENCH BERET


Selle Français -tamma, 168 cm
Tummanpunaruunikonkirjava Ee/Aa/nSW

S. 01.09.2021, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower -vuotias
3v 27.08.2022, 8v 18.04.2024
PKK5727, VH23-121-0044

Kasvattaja Tijs Schepper,
Omistaja Gallium Estate / VRL-01544

Esteratsu, re: 160 cmTietoa hevosesta

-

Kuvia


Sukutaulu

   Fine Fedora
SF, vprn, 170 cm
{
   Alfonsi
SF, prn, 172 cm - EVM
{
Utopino
Serafine
   Béreti
SF, m, 158 cm - EVM
{
Penacho
Wella Vogue
   FF, KTK II
   Mimique du Pont
SF, trtkrj, 161 cm
{
   Bourgeois
SF, rtkrjkm (nT), 168 cm - EVM
{
Balou de Maulon
Soprano
   Néréide du Pont
SF, trtkrj (nSpl), 163 cm - EVM
{
Farigoule
Sea Pride xx

Isänisä Alfonsi oli olympiavoittajan suvusta tuleva maailmanmatkaaja, joka myytiin kolmivuotiaana kasvattajaltaan Ranskasta Arabiemiraatteihin. Kauppasumma ei ole tullut julkisuuteen, mutta arvattavaa on, että hevonen ei vaihtanut omistajaa aivan pikkurahalla. Ori teki Lähi-idässä pitkän uran estehevosena ja keräsi myös lukuisia sijoituksia arvokisoista, mutta ei ollut juuri koskaan parhaimmillaan 160 cm:n radoilla ja aivan kirkkaimmat mitalit jäivät siten saavuttamatta. 172-senttinen punaruunikko oli kuitenkin suosittu jalostusori, ja sillä on yli sata jälkeläistä Lähi-idässä ja useita kymmeniä Euroopassa, jonne se palasi muutamaksi vuodeksi jalostuskäyttöön 20-vuotiaana. Alfonsi oli tunnettu hieman romuluisesta ulkonäöstään, toivomiseen varaa jättävästä laukastaan ja herrasmiesmäisestä luonteestaan.
Isänemä Béreti ei (osin valitettavasti) periyttänyt pojalleen juuri mitään merkittävimmistä ominaisuuksistaan. Ranskalaistamma on pieni, vain 158-senttinen pikimusta näyttelytähti, jolla on matkaavoittavat, poikkeuksellisen näyttävät liikkeet. Se on kantakirjattu ykköspalkinnolla, mutta menestynyt erinomaisesti myös käyttöhevosena 140 senttimetrin esteluokissa. Vauhdikas ja ketterä Béreti on erityisen näppärä peli aikaratsastusluokkiin, jossa tamma jättää liki aina muut osallistujat nielemään pölyä. Lätsä on Béretin ensimmäinen jälkeläinen, ja sittemmin se on saanut yhden tammavarsan. Odotettavaa on, että tamman jälkeläisistä on kova kysyntä sen jäädessä kokonaan siitoskäyttöön - sen verran kovia meriittejä hevonen itse ja sen kaksi ensimmäistä varsaa ovat keränneet. © Dierk Mayer

Jälkeläiset

Ei vielä tarjolla jalostukseen.

Kilpailukalenteri

Arvokilpailut, tarinallisesti merkittävät & villit kilpailut
27.12.2023  GBR  Stable Misang, 125 cm - 1/15 0vp
07.01.2024  GBR  Riverview Racecourse, 120cm - 6/22 (4 vp, 67,410 s)
20.04.2024  NLD  Tulip Carnival, Stal Groenendaal, Prime Splendor 140cm - 53/81 (8 vp)
20.04.2024  NLD  Tulip Carnival, Stal Groenendaal, Elite Grandeur 150cm - 52/83 (8 vp)
13.06.2024  RUS  Summer Palooza, Kozlov Estate, 150 cm - 14/47 (4 vp)

ERJ
Kilpailee porrastetuissa, tavoite tasolle 11/10. Tasolla 10/10.


Näyttelytulokset
06.06.2024 PKK M & M Barocco, Rakenneluokka: Puoliveriset - KTK-sert - tuom. Marjahilla

Päiväkirja & valmennukset

Syyskuussa 2021, päiväkirjamerkintä
"Sillä on pitkä turpa. Ja tuo valkoinen läiskä ei ainakaan sironna sen naamaa. Mutta vekkuli se kyllä on.. HEI HEI TÄNNE SE!"
Ranskalaisvarsa kirmasi karkuun Axellelta varastamansa käsine mukanaan. Varsa pukitteli ja pomppi minkä kerkesi ja ravisteli hanskaa suussaan kuin saalistaan tappava terrieri konsanaan. Kauan ei varsa aarteestaan ollut kuitenkaan kiinnostunut, vaan pudotti hansikkaan tarhan ainoaan vesilätäkköön ja jatkoi kirmailuaan. "Kiitos vain. Kasvattajasi saa ostaa mulle uudet hanskat" Axelle huokaisi vitsikkäästi Tijsiä kohti ja nouti kuraisen käsineen lammikosta.
"Niin siis mitä ajattelit tehdä Mimiquen kanssa?" nainen kysyi. Tijs seuraili katseellaan etualalla käyskentelevää tammaa, jota varsansa parhaillaan härnäsi. "Mimique lähtee. Ei minulla suoraan sanottuna ole intressejä pitää sitä. Sama homma Mariloun kanssa. Kummallekin tiedossa onneksi hyvät kodit."
Axelle nyökkäsi vastaukseksi ja kääntyi seurailemaan hevosten touhuja. Varsa oli lopettanut emänsä kiusaamisen, mutta tällä kertaa oli ottanut kohteekseen vesisaavin, jota se potki kapeilla ja honteloilla takajaloillaan.
"Onko tuo nyt ihan normaalia? En ole yhtä villiä varsaa nähnyt."
Kuin puhetta ymmärtäneenä pikkuvarsa otti pyrähdyksen Axellea kohti ja yritti jälleen napata Axellelta käsineen - tällä kertaa nainen oli kuitenkin varautunut ja piilotti kätesä selkänsä taakse.
"Ehei, ei käy! Opin jo ensimmäisestä kerrasta."
Varsa pysähtyi niille sijoilleen, pärskähti ja palasi emänsä luokse.
"Fiksu ja periksiantamaton se on, ja se on hyvä!" Tijs totesi hymyillen.


Taustakuvan alkuperäinen © The Inspiration Gallery. Kaiken muun sivuilla esiintyvän materiaalin © jodochus 2020.
Kaikenlainen kopioiminen ilman lupaa on kielletty. All rights reserved.
VIRTUAALIHEVONEN | A SIM GAME HORSE